Butlletí Contalabor

Com enfortir les teues defenses

Una alimentació sana, variada i equilibrada, ajuda a previndre certes malalties. A més, juga un paper fonamental en el manteniment de la salut. 
Hi ha èpoques en les quals per diferents motius, les defenses poden veure's baixes. En aquests casos res millor que oferir al cos una bona quantitat de vitamines com l'A, D, C i E, i de minerals entre els quals destaquen el ferro, el zinc, el seleni i el coure.
 
Portar uns bons hàbits d'alimentació, fer exercici físic i descansar correctament són claus perquè els teus defenses augmenten i funcionen correctament. 
Per contra, si portes una mala alimentació, portes una vida sedentària, pateixes estrés i no descanses el suficients, farà que el teu sistema immune estiga afeblit i et farà emmalaltir amb facilitat. 
 
Així que no perdes més el temps i comença hui mateix a cuidar la teua salut. Per a ajudar-te t'hem preparat una llista d'aliments que t'ajudaran a enfortir els teus defenses. 
 
Consumeix 3 racions de fruites i verdures al dia: Amb aquest simple gest li estarem aportant a l'organisme un alt contingut de vitamines i minerals amb un gran poder antioxidant. Ens fa més resistents a les infeccions i protegeixen les nostres cèl·lules. 
 
Aliments rics en Omega 3: Els aliments rics en omega 3 tens poder antiinflamatori i millora les defenses. Entre els aliments rics en omega 3 destaquen el peix blau, les anous, llavors de lli o xia.
 
Utilitza aliments ataronjats i rojos: Per exemple tomaca, remolatxa, maduixes, carlota i carabassa. Són aliments rics en Vitamina A i Carotenos que augmenten l'eficàcia del sistema immune. 
 
Menja aliments rics en zinc, ferro, vitamina C, E i D. Aquestes vitamines i minerals contribueixen al bon funcionament del sistema immunitari. Els aliments que destaquen són totes les fruites i verdures en general, fruita seca i llavors, llegums, cereals integrals, peixos, carns, ous i oli d'oliva.  
 
Afig ceba, all i gingebre als teus menjars.  L'all i la ceba són dues antibacterians naturals i pugen els teus defenses. El gingebre augmenta la reproducció de leucòcits i a més és ideal per a combatre malalties respiratòries i refredats.
 
Utilitza aliments fermentats. Els aliments fermentats són ideals per a la flora intestinal i ajuda a enfortir el sistema immunològic. Afig a la teua alimentació iogurts naturals, quefir, sopa de miso o verdures fermentades. 
 
Hidrata't: Una ingesta adequada de líquids ajuda a dissoldre la mucositat i manté hidratada la mucosa respiratòria protegint-la enfront de les infeccions.
 
Hàbits sobre la higiene: Per a acabar, esmentar que és molt important llavar-se les mans amb freqüència, especialment abans i havent dinat i abans de preparar els aliments i cuinar.
 
Conclusió, l'alimentació té un paper fonamental per a reforçar les defenses. Des de Contalabor t'aconsellem que seguisques una dieta equilibrada i variada, faces exercici físic i que descanses prou.  
 

Contacta amb nosaltres

Nom   Assumpte   Accepte la política de privacitat
Mail      
 

C/ Uruguay,1
46007 Valencia

     
Avís Legal - Política de privacitat Copyright © Contalabor 2024