Butlletí Contalabor

Butlletí Info Nº 192001

ELIMINEM DEL MENU PEIXOS AMB MERCURI

Seguint les noves recomanacions  de l'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) publicades pel Ministeri de Sanitat, i ja que el nombre més gran dels nostres comensals es troba en el rang d'edat d'entre 2 i 12 anys,  eliminarem els peixos amb major contingut en mercuri dels nostres menús escolars.

Com les noves recomanacions han sigut publicades quan ja estaven programats els nostres menús, vos informem que el dia 29 de novembre substituirem el peix espasa per lluç.

En les noves recomanacions l'Agència Espanyola de Seguretat alimentària i Nutrició (AESAN) detalla que la quantitat de mercuri està relacionada amb la posició de cada espècie en la cadena tròfica, de tal manera que la carn de peixos depredadors, de grans mides i més longeus conté concentracions més altes. Així, el peix espasa, la tonyina roja, el tauró i el lluç de riu se consideren espècies amb alt contingut en mercuri.

Per tant, es recomana evitar el consum d'estes espècies a les dones embarassades, que estiguen planificant estar-ho o en període de lactància, així com als xiquets de fins a 10 anys. Per a xiquets d'entre 10 i 14 anys, en canvi, l'AESAN aconsella limitar-ho a 120 grams al mes.

En tot cas, este organisme recorda que menjar peix és segur i saludable i que la legislació europea establix límits màxims de mercuri. Esta nova publicació és una recomanació i no una alerta sanitària.

Per a ampliar informació, poden consultar el següent enllaç:

http://www.aecosan.msssi.gob.es/AECOSAN/web/seguridad_alimentaria/ampliacion/mercurio.htm

Contacta amb nosaltres

Nom   Assumpte   Accepte la política de privacitat
Mail      
 

C/ Uruguay,1
46007 Valencia

     
Avís Legal - Política de privacitat Copyright © Contalabor 2020